top of page

За нас

Нашата визия

Инициативен комитет "Заедно за Овча Купел" е създаден през началото на 2017 година oт  група активни граждани на район Овча Купел. 

Това е местна организация, която обхваща следните квартали в гр. София: жк. Овча Купел(първа, втора и стара част), кв. Горна Баня, кв. Суходол и с. Мало Бучино.

 

Основният ни инструмент за работа  е диалогът с гражданите и техните проблеми. Ние знаем, че местната власт може много повече, ето защо я  подкрепяме при смелите решения и дългосрочните цели с ясни правила.


Ще  подкрепяме местните и Общинските власти за повече самостоятелност и права. Също и хората, които са  можещи и знаещи да управляват районната  администрация, независимо от коя политическа сила са.

Продължаваме да критикуваме местното управление, за необмислените и погрешни решения, липса на прозрачност, дългосрочна визия и смелост за назначаване на подходящи хора.

“ Гордеем се с всеки човек, който иска да даде път на бъдещето ни и се бори за нашите каузи. Ние вярваме в хората, които сами носят отговорността за техните решения. Местните хора , най-добре познават проблемите на района ни, и могат да предложат адекватни и ефективни решения.“

НАШАТА ВРАТА Е ОТВОРЕНА ЗА ВСИЧКИ!!!

Нашите Каузи

Реалната обстановка на района ни провокира всички да работим  

заедно за каузата  "Овча Купел"

Повече чист въздух,  продължаваме с каузата да не дишаме мръсен въздух. Ограничаване на основните замърсители, автомобилният транспорт, горенето на гуми и отоплението на твърдо гориво.

По-добър обществен ред и сигурност,  за  отглеждане, образоване и възпитаване  на нашите деца. Повече  видео наблюдение на ключови места, както и постоянно присъствие на органите на реда.

 

Инфраструктурата и свободното придвижване , всяка улица, всеки тротоар, всички пейки и беседки, както и обществените съоръженията трябва да отговарят на нашите очаквания.

Ние вярваме, че гражданите трябва да получават най-доброто, а не както е до сега, кални и разкопани улици, ремонт след ремонт.

 

Достъп до обществена информация.

Основната ни кауза е чистотата и  развитието на зелените системи, улично озеленяване,залесяване, благоустрояването и поддържането на паркове, детски градини, както и разделното събиране на отпадъци.

Наемане или поддръжка  на помещение за хора,  или така добре познатите от миналото клубове !Там ще се провеждат приятелски срещи, празнични събирания, седмични партита.

Организиране на културни и социални дейности.

 

bottom of page