top of page

Жители от кв. Овча купел, се готвят за протест, ако общината не премахне незаконни строежи

Актуализирано: 15.01.2020 г.

Безизходица с нерегламентирано строителство в София. Хора от квартал “Овча купел” с години подават сигнали за незаконна къща, но до ден днешен тя не е премахната.

„ИК-Заедно за Овча купел“ установи, че на мястото е построен цял комплекс от жилища. „В тях живеят повече от 40 души. Постоянно се пристроява и надстроява. Палят се гуми, замърсява се въздухът. Блокират се улици. Никой не може да контролира тези хора”, това ни увери представител на Инициативния комитет “Заедно за “Овча купел”.

Той допълни, че от местната администрация са ги уведомили през Септември , че сградата е построена без документация и не са изпълнени условията на Закона за устройство на територията.

„След направена проверка на място са констатирани незаконни пристройки и е издадена заповед за премахването им. Към момента в техническия отдел на общината не са открити одобрени строителни книжа. Досега не са намерени и свидетелства за налагани наказателни постановления”, каза Георги Чичков, заместник-кмет на „Овча купел”. И допълни, че предишното ръководство на районната администрация е започнало процедура за премахване на незаконните пристройка и надстройка, която ще приключи в срок. А жителите на квартала дадоха четири месеца на районната администрация да извърши всички необходими действия за премахването на незаконната сграда. Ако това не се случи, хората заплашват да блокират сградата на общината.47 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Untitled

bottom of page