top of page
  • Снимка на автораadmin

Кой ще носи отговорност при следващия инцидент?

На 28 Октомври Инициативният комитет Заедно за Овча Купел, посети пощенската станция, която се намира в блок 417 на едноименния квартал.

Темата на посещението е желанието на гражданите и живущи в жилищния комплекс да бъде изграден навес, който да предпазва посетителите, чакащи отвън пред пощенската станция от слънцето, проливните дъждове и снеговалежите.

За последните няколко години има 3 смъртни случая на чакащи, възрастни хора през горещия сезон. Пощата се посещава предимно от възрастни хора, които получават пенсиите си там.

С оглед на извънредното положение, в което се намира страната ни от 13.03.2020 година, а именно световната здравна криза, поради пандемията, причинена от Covid-19, Инициативният комитет прецени, че е по-безопасно за здравето на хората да бъдат оставени материали за подписка, като всеки посетител на пощата при желание да участва в инициативата, може да подкрепи начинанието. Тази възможност, за съжаление, беше отказана от началникът на пощенската станция, с оправданието, че трябва да напише докладна до нейния началник. Въпросът е не само дали пощенската станция в квартала, която обслужва много пенсионери, ще остане без навес, но и как в условията на пандемия да се организира подписка, която не застрашава здравето и живота на гражданите?

Последният проблем, очевидно не касаеше госпожата, която без да се замисли, попита дали Инициативният комитет няма помещения, в които да извършва дейностите си! Толкова ли е висока цената, която трябва да бъде заплатена от всеки един гражданин, за да постави подписа си за по-малко от минута, в Пощата, относно Навеса, който е за Пощата, което касае не само посетителите й, но и служителите! Някой трябва да поеме отговорност при следващия смъртен случай при дългата опашка за пенсии. А дотогава, хората от Заедно за Овча Купел, както и всички останали граждани, които са загрижени за състоянието на квартала, продължават да водят борбата за тази кауза, както и за всички останали.

Бъдете здрави и будни!

Нека покажем, че ние ГРАЖДАНИТЕ сме движещата сила, която ще търси всякакви отговори и решения!Ако искате да помогнете, моля СПОДЕЛЕТЕ, така ще имаме по-голяма подкрепа, БЛАГОДАРИМ ВИ!

45 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички
bottom of page