top of page
  • Снимка на автораadmin

Цветан Кирчев: Презастрояването на „Овча купел“ – основен проблем за квартала

Един от най-наболелите проблеми в последно време в квартал „Овча купел“ в столицата се оказва новото строителство и презастрояване. Съоснователят на Инициативния комитет „Заедно за Овча купел“ Цветан Кирчев коментира темата в радио София тази сутрин.

„С нов строеж в района идват нови проблеми. Последният случай е от ул.Промишлена. Пропадна поредната подпорна стена на блока 37 на ул.Промишлена, заради нов строеж. Колите на гражданите не можаха да се приберат в гаражите си близо 5 дни“, сподели Кирчев.

Това са и основните проблеми, които гражданите на квартала отбелязват в анкетно проучване на радио София, направено в социалните медии, като посочват на първо място презастрояването.

„Това, може би, се получава, поради липса на отговорност, както от страна на нас жителите, така и от страна на местната администрация. Доколкото знам отговорността е на зам.-кмета на „Овча купел“ Георги Чичков, но не го видяхме на обекта да се появи. Тази събота на обекта на ул. Промишлена 27 наливаха основи. Работните дейности започнаха в 6.45 и завършиха чак след 24.00 часа, въпреки сигналите подавани на 112 от съседната кооперация на ул. Промишлена 29 не спряха да наливат бетон и това тормозеше гражданите цялата събота“, отбеляза Цветан Кирчев.

Кирчев отбеляза, че диалогът между гражданите и администрацията е труден. Проблемите идват от непознаването на гражданските права и непрестанното прехвърляне на отговорността между институциите.

„Движещата гражданска сила е една от най-силните. Ние даваме правата на районната администрация и ние трябва да търсиме отговорност, затова и част от отговорността е към нас.“

Той сподели, че другите проблеми са свързани със занемаряване на детските площадки и градини, които освен, че не се чистят, са и доста опасни. Той даде примерс детската площатка до бл.426 на ул. Промишлена, която се почиства със средства, събрани от гражданите.

Кирчев отправи и въпроси към кмета на „Овча купел“ Ангел Стефанов – защо се бави ремонта на ул. “Народно хоро”, ул. ”Николай Хрелков” и какъв процент от предизборните си обещания е изпълнил.


В петък (11.02.2022 г.), в студиото на Радио София гост ще бъде кметът на район „Овча купел“ Ангел Стефанов, който ще отговори на въпросите на жителите на квартала.


Подробности можете да чуете в звуковия файл ТУК

34 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички
bottom of page